Bílá vína

Ročník 2016

 

Ryzlik rýnský  moravské zemské 2016 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Mikulovská
  • obec Drnholec, trať Nad blatama
  • Bezcukerný extrakt 20,2 g/l, zbytkový cukr 9,2 g/l, kyseliny 6,9 g/l
  • Alkohol 11,5%

Příjemné svěží víno s nádhernou žlutozelenou barvou. Ve vůni se objevují jemné lipové tóny s lehkou kořenitostí. Chuť připomíná pomeranč, citrusy a lipový květ. Doporučujeme podávat ke smetanovým omáčkám
či tučnějším pokrmům. Servírujte při teplotě 10 - 12 °C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

​​

 

Chardonnay  moravské zemské 2016 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Mikulovská
  • obec Drnholec, trať Nad blatama
  • Bezcukerný extrakt 21,8 g/l, zbytkový cukr 12,8 g/l, kyseliny 7,2 g/l
  • Alkohol 11,5%

Barva vína je světle žlutá, vůně lehce ovocná s jemnými tóny vanilky. Chuť je harmonická, svěží, výrazně 
minerální s příjemnou kyselinkou v závěru. Doporučujeme podávat k rybám, drubežímu masu, sýrům či těstovinám. Servírujte při teplotě 10 - 12°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

​​

 

Tramín červený pozdní sběr 2016 - suché

  • oblast Morava, podoblast Velkopavlovická
  • obec Velké Pavlovice, trať Nadzahrady
  • Bezcukerný extrakt 22,9 g/l, zbytkový cukr 7,5 g/l, kyseliny 5,9 g/l
  • Alkohol 13%

Víno nádherně zlatavé barvy. Vůně podmanivá, připomínající vanilkovo-bezové tóny, chuť kořenitá, extraktivní, zaujmou květy fialek a citrusová kúra. Doporučujeme servírovat k bílým masům, rybám a zrajícím sýrům. Podávejte při teplotě 10 - 12°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

Hibernal pozdní sběr 2016 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Velkopavlovická
  • obec Rakvice, trať Kozí Horky
  • Bezcukerný extrakt 20,7 g/l, zbytkový cukr 12,4 g/l, kyseliny 6 g/l
  • Alkohol 12,5%

Hibernal vznikl křížením odrůd Ryzlink rýnský a Siebel.  Víno světle zlatavé barvy s výrazným extraktem zaujme svou ovocnou vůní s tóny černého rybízu. Chuť je mohutná, harmonická, připomínající vyzrálé broskve a citrusové plody. Doporučujeme k rybím specialitám. Podávejte při  9-11°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

Děvín pozdní sběr 2016 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Velkopavlovická
  • obec Rakvice, trať Kozí Horky
  • Bezcukerný extrakt 22,4 g/l, zbytkový cukr 10,5 g/l, kyseliny 5,8 g/l
  • Alkohol 13,5%

Víno zlatavé barvy s podmanivou vůní sušeného banánu. Chuť je harmonická, připomínající citrusové plody, žlutý ananasový meloun či pomerančovou kůru, s příjemnou kořenitou dochutí. Doporučujeme k pikatním kuřecím 
specialitám a zrajícím sýrům. Podávejte při teplotě  9-11°C.
Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

Pálava pozdní sběr 2016 - polosladké

  • oblast Morava, podoblast Velkopavlovická
  • obec Rakvice, trať Krefty
  • Bezcukerný extrakt 21,3 g/l, zbytkový cukr 15,6 g/l, kyseliny 6,2 g/l
  • Alkohol 13%

Nádherné víno zlatožluté barvy, vůně tramínového nádechu  přecházející do medových tónů. Chuť je harmonická, připomínající exotické sladké ovoce, s mohutným tělem a plnou dlouhou dochutí, s příjemným zbytkovým cukrem. Doporučujeme k sladkým úpravám masa či dezertům. Podávejte při teplotě 9 - 11°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

Muškát moravskýá pozdní sběr 2016 - polosladké

  • oblast Morava, podoblast Mikulovská
  • obec Horní Věstonice, trať Pod Martinkou
  • Bezcukerný extrakt 22,1 g/l, zbytkový cukr 16,2 g/l, kyseliny 5,7 g/l
  • Alkohol 12,5%

Nádherné víno světle zelenkavé barvy. Intenzivní vůně čerstvých hroznů postupně přechází do mandarinek. Chuť vína je decentní, nasládlá s typickými tóny odrůdy muškátu moravského se šťavnatou kyselinkou. Možnost kombinovat k lehkým ovocným dezertům.  Podávejte při teplotě 9 - 11°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

 

 

Ryzlink rýnský pozdní sběr 2015 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Mikulovská
  • obec Sedlec, trať Stolová hora
  • Cukernatost při sklizni 21,2°NM, datum sklizně 
  • Bezcukerný extrakt 22,1 g/l, zbytkový cukr 11 g/l, kyseliny 7,3 g/l
  • Alkohol 13%

Nádherné víno zlatavé barvy. Vůně je svěží s jemným ovocným aroma a lehkou kořenitostí. Chuť je mohutná, harmonická s příjemnymi tóny pomeranče a lipového květu. Doporučujeme kombinovat k tučnějším masovým pokrmům či uzenému masu. Podávejte při teplotě 9 - 11°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

Ocenění:
Bronzová medaile hustopečská pečeť 2016

 

Ocenění:
stříbrná medaile Vinum Juvenale 2015, stříbrná medaile velkopavlovická podoblast 2016

Rulandské šedé pozdní sběr 2015 - polosuché

  • oblast Morava, podoblast Mikulovská
  • obec Horní Věstonice, trať U Venuše
  • Cukernatost při sklizni 25°NM
  • Bezcukerný extrakt 26 g/l, zbytkový cukr 14,9 g/l, kyseliny 7,3 g/l
  • Alkohol 14%

Díky nakvášení po dobu 20-ti hodin při teplotě 5°C jsme dosáhli nádherného vína zlatavo-narůžovělé barvy. Vůně je svěží s jemným ovocným aroma po pomerančích. Chuť je plná, harmonická, s příjemnými minerálními tóny v závěru.  Podávejte při teplotě  9-11°C. Případné vysrážení vinného kamene není závadou vína.

Ocenění:
stříbrná medaile Vinum Juvenale 2015

 

Pálava slámové 2015 - sladké

  • oblast Morava, podoblast Velkopavlovická
  • obec Nemčičky, trať Soudná
  • Cukernatost při lisování 39°NM
  • Bezcukerný extrakt 54 g/l, zbytkový cukr 163,5 g/l, kyseliny 7 g/l
  • Alkohol 9%

Nádherné plné extraktivní víno s intenzívní medově zlatou barvou a zlatavými odlesky, v jehož vůni najedete nasládlé minerální i ovocné tóny, med, rozinky, jemnou pomerančovou kůru a vůni přezrálé hrušky. Chuť, v níž je cukr dokonale sladěný s kyselinkou, se stopami medu a tóny kandovaného ovoce. Podávejte při teplotě 7 - 9°C. Doba archivace tohoto vína je i více než 10 let při správné teplotě skladování.